Onscherp Nova ontsnapt aan puntverlies

De afgelopen 2 weken hebben voor het vlaggenschip van Nova in het teken gestaan van blessureleed en een landelijke griepepidemie. Wellicht de reden van een matte, onscherpe wedstrijd afgelopen zaterdag. Een wake-up call was het zeker om ook de laatste wedstrijden scherp te blijven en het kampioenschap binnen te slepen.

Na het eerste fluitsignaal was het een gretig RDZ dat pas na 9 minuten het eerste doelpunt aantekende. Gelukkig hadden Michelle Reus, Sanne v. Kouterik, Melvin van Kempen en Richard van der Pas binnen 5 minuten ook de korf gevonden en dat zorgde voor een ruststand van 6-4.

Met een stand van 6-4 moest er in de kleedkamer orde op zaken worden gesteld. Het 1e aanvalsvak had moeite met de organisatie en het maken van goals zonder Schippers. Er werd te weinig afgerond, wat coach van Brenk noodzaakte om vroeg in te grijpen. Michelle Reus stond na de rust haar plaatsje af aan Renske van Kempen, die met haar bewegelijkheid en aanvalskracht meer verassing en gevaar in het spel zou moeten brengen. 4 minuten na rust pakte Richard van der Pas de draad weer op door middel van een vrije bal en een kort schot (8-4). Het andere vak met de 2 dames in de punt beloonde hun bewegelijkheid en harde werken met een mooie goal op afstand van Aranka Akkermans.

Met nog minder dan 3 minuten op de klok was de stand 11-9. Dit veranderde nog in een onnodige, spannende 11-10 tussenstand met nog 90 seconden op de klok. Gelukkig ontsnapte Nova in sporthal HF Witte Centrum nog aan een gelijkspel.