Nova start met ruime overwinning

Nova trad de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar aan bij Sev uit Zelhem. Het was dus niet naast de deur, maar voor mascotte Willem Vlaanderen is dit jaar niets te ver om het eerste team van de club aan te moedigen.

Vooraf werden er geen moeilijkheden verwacht aangezien Sev puntloos onderaan staat en Nova stevig bovenaan de ranglijst staat. Sander Smit startte deze wedstrijd in de basis op de plek van de afwezige Richard van der Pas. Nova begon de wedstrijd voortvarend en door goals van Coen van Eck en Sanne van Kouterik kwam de ploeg gelijk op een 4-0 voorsprong. Nova trok dit de eerste helft goed door en met een mooi afstandsschot zette Inge van Eck vlak voor rust de 3-13 op het scorebord.

In de rust werd vooral benoemd dat de ploeg goede kansen uit moest blijven zoeken en veel tot scoren moest komen. Sev toonde de tweede helft lef en gaf veel druk. Nova miste veel kansen, maar gaf de ruime voorsprong niet meer uit handen. Aan het einde van de wedstrijd stond er een einduitslag van 10-23 op het scorebord.

Volgende week staat er voor Nova weer een uitwedstrijd op het programma. Op 16 januari treden ze aan om 15.45 uur tegen Arena in Rhenen.