Tweemaal Zes verliest van koploper

Algemeen Sport

Bij de hervatting van de zaalcompetitie ontmoette Tweemaal Zes koploper De Meeuwen. De ambitieuze vereniging uit Putten is promovendus, maar staat ook nu weer bovenaan.

Bij aanvang van de wedstrijd was het verschil 3 punten, wanneer er gewonnen zou worden, werd het verschil verkleind en de competitie weer spannend. Tweemaal Zes moest dit wel doen zonder Tim Meijers. Hij viel dinsdagavond in een oefenwedstrijd uit met opnieuw een zware knieblessure.

Achtervolging
In een volle en sfeervolle sporthal in Putten moest Tweemaal Zes direct in de achtervolging, want in de eerste aanval werd er gelijk gescoord. Al snel volgde de gelijkmaker waarna beide ploegen om en om scoorden tot Meeuwen bij 7 - 4 een eerste gaatje sloeg. Dit gaatje wist de thuisploeg vast te houden tot 12 - 8. Daarna kwamen de Maartensdijkers beter in de wedstrijd. Verdedigend werd het schot van De Meeuwen beter onder druk gezet en aanvallend werd er over diverse schijven gescoord. Uiteindelijk gingen de ploegen rusten met een 15 – 15 tussenstand.

Voorsprong
Na de rust moest duidelijk gaan worden wie de wedstrijd naar zich toe zou trekken. De ploeg van Eric Geijtenbeek wist voor het eerst op voorsprong te komen, maar bij een gelijke stand van 18 - 18 drukte de thuisploeg door. Bij Tweemaal Zes werd er simpelweg te weinig gescoord. De druk van de verdediging was fel, maar de aanvallen waren te voorspelbaar en het afrondingspercentage zakte helemaal weg. Meeuwen wist wel te scoren en drukte door. Uiteindelijk stond er een 28 - 22 score op het bord.

Doelen
Tweemaal Zes zal op zoek moeten naar nieuwe doelen om dit seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan. Wanneer de ploeg van Eric Geijtenbeek vrijuit gaat spelen en zich focust op diverse aandachtspunten in het spel, gaat dat vanzelf resultaat opleveren. Wat dat uiteindelijk betekent voor de ranglijst komt later.