Brandenburg wint

De heren van Brandenburg wonnen afgelopen zaterdag de streekderby tegen het op de 3de plaats staande VZC uit Veenendaal met 9-7. De gasten spelen zeer fysiek maar het was een sportieve wedstrijd.

In de 1e periode golfde het spel op en neer en beide ploegen raakten de lat en paal. Pas na ruim 3 minuten scoorde Brandenburg de 1e goal via Joost van den Burg. Na het einde van de 1e periode stond een 3-1 voorsprong op het bord. In de 2e periode gooide VZC er een schepje bovenop en kwam terug tot 3-3 en 4-4. In de slotseconden scoorde Arnold Witteveen uit een man meer de 5-4.

Ook in de 3e periode bleef het lang op en neer gaan. Het vele zwemmen van Brandenburg sloopte de bezoekers maar Brandenburg speelde te chaotisch en de doelman van Veenendaal kon zich onderscheiden op de vaak onzuivere schoten van de thuisploeg. In deze fase stopte Brandenburg keeper George Panis nog een strafworp. Pas in de laatste minuut nam Brandenburg via 2 goals een 7-5 voorspong.

In de 4e en laatste periode werd dit uitgebouwd tot 9-5 alvorens de gasten nog twee keer wat terug konden doen, maar verder liet de Biltse ploeg het niet komen en werd een verdiende 9-7 overwinning behaald. Door deze winst blijft Brandenburg bovenaan staan in de 1e klasse en moet VZC (voorlopig) afhaken nu de achterstand 5 punten bedraagt.