Tim Meijers staat klaar voor een strafworp.

Tweemaal Zes laat punt liggen

Tweemaal Zes vertrok zaterdag naar Drachten met een duidelijk doel. Vanaf de start van de wedstrijd was duidelijk dat ze vol voor de punten gingen. Rustig spelend ondanks de tactische keuzes van Drachten werd er langzaam een voorsprong opgebouwd. Na verloop van tijd stond er een voorsprong van 6 doelpunten op het scorebord en om en om scorend gingen beide ploegen naar het rustsignaal. Bij de rust stond het 20 – 14 en kon men vooral aanvallend niets meer dan tevreden zijn.

In de tweede helft leek er lange tijd niets aan de hand te zijn en ging men af op twee punten. De voorsprong van zes punten bleef gehandhaafd, wat voornamelijk kwam doordat men goed bleef scoren. Echter was er verdedigend onvoldoende controle over Drachten, hierdoor bleef Drachten in het spoor. In de slotfase bleef de uitploeg echter scoren, waar de afronding aan de kant van de Maartensdijkers stokte. Uiteindelijk slonk de voorsprong en kwam Drachten langszij met 31 – 31. Tweemaal Zes verspeelt zo een duur punt. Na de Kerst wacht de uitwedstrijd tegen De Meeuwen en als Tweemaal Zes nog een rol van betekenis wil spelen, moet er gewonnen worden.