Nova blijft aan kop

Na een spannende wedstrijd tussen de tweede teams van Woudenberg en het Biltse Nova – waarbij Tessa van der Laan in de laatste minuut 14-16 op het scorebord zette – konden de beide korfbalvlaggenschepen van Woudenberg en Nova verwachtingsvol en met een goed gevoel het veld betreden voor een opnieuw een streekderby.

Vooraf was het belang van de wedstrijd duidelijk: Woudenberg kon op 4 punten worden gezet. Het begin van de wedstrijd verliep moeizaam. Het spel was fysiek, scoren verliep in de eerste paar minuten moeizaam waarbij het verdedigende werk uitstekend was. Woudenberg werd veelal gedwongen om het schot buiten de 7 meter te nemen. Bij rust kwam het duidelijke niveauverschil nog niet tot uiting waarbij coach Van Brenk meegaf, dat de ploeg scherp moest zijn in de verdediging en er geen onnodige fouten zouden worden gemaakt. Dat is een belangrijke basis voor het vervolg van de competitie. De 4-9 op het scorebord was dan ook geheel terecht.

Na rust werd het krachtsverschil ook op het scorebord tot uiting gebracht. Met een run van 2-10 werd uiteindelijk een duidelijke 6-19 overwinning behaald op de nummer 2. De vele meegereisde Nova supporters werden na afloop bedankt. Zij hebben weer mogen genieten van een volwassen spelend Nova. Op 19 december speelt de selectie van Nova de laatste thuiswedstrijd van het jaar. Zal het Nova 2 lukken om verder omhoog te klimmen? En zal Nova 1 ongeslagen bovenaan blijven? Om 13.20 uur trapt de A1 trapt af tegen Telstar, daarna volgt Nova 2 tegen Devinco en ontvangt aansluitend Nova 1 uit Geldermalsen Animo 1.