DOS wint ruim van concurrent

Op de website van tegenstander Ekva (Eerste KorfbalVereniging Alemere) stond dat de ploeg boven zichzelf moest uitstijgen om koploper DOS te kunnen verslaan. De eerste twintig minuten van de wedstrijd lukte dit, maar hierna ging het licht langzaam uit bij de thuisploeg.

Nadat eerst DOS 2 in een spannende en rommelige wedstrijd met 12-15 had gewonnen van Ekva 2 mochten de standaardteams aan hun wedstrijd beginnen. Coach Steven Brink had twee wijzigingen aangebracht in zijn basisacht. Lisanne Groot en Mathijs de Rooij begonnen in het 1e aanvalsvak. De eerste twintig minuten ging de wedstrijd gelijk op met twee teams, die in hoog tempo speelden. Direct vanaf het begin pakte DOS wel het initiatief. Een snelle voorsprong van twee doelpunten bleef steeds in stand. Ekva kon goed bijblijven, maar toen was al te zien dat het veel energie kostte om onder de druk van DOS uit te komen. Richting het rustsignaal bleek al dat dit bij Ekva zijn tol begon te eisen. Dit gaf koploper DOS de gelegenheid een voorsprong van vier punten te pakken.

Na de 9-13 ruststand kon Ekva in de tweede helft niet meer het niveau van het begin van de wedstrijd halen. DOS bleef wel voluit gaan en gaf na tien minuten Ekva het nakijken. Ekva, toch de nummer twee van de ranglijst, kon slechts één doelpunt scoren na rust. De Westbroekers vergrootten de voorsprong steeds verder en declasseerden zo de thuisploeg voor eigen publiek. Een 1-14 overwinning in de tweede helft, bracht een einduitslag van 10-27.

Ekva blijft nog steeds nummer twee, maar nu op vier punten afstand. Met nog vijf wedstrijden te gaan heeft DOS zo een belangrijke stap gezet op weg naar het kampioenschap. De ploeg gaf in deze wedstrijd ook duidelijk aan het niveau van de tweede klasse inmiddels te zijn ontstegen.

Aanstaande zaterdag speelt DOS om 20.40 uur thuis in De Vierstee. Tegenstander is dan het onderaan staande Kesteren.