Het Coesfeldse kinderkoor bij de Koningsdagfestiviteiten bij Jagtlust.
Het Coesfeldse kinderkoor bij de Koningsdagfestiviteiten bij Jagtlust.

Applaus voor Kinderkoor Coesfeld

Algemeen

‘Ein Bisschen Frieden… Een beetje vrede’. Het Coesfeldse kinderkoor zong als laatste liedje van hun concert het winnende Duitse liedje van het Eurovisiesongfestival van1982. Tweetalig en met veel succes bij de toehoorders. Er werd lang geapplaudisseerd, wat de kinderen zichtbaar leuk vonden. 

Dat ons koningshuis ook over de grens de aandacht trekt was bekend, maar nu was er op uitnodiging van het Jumelagecomité van De Bilt een bus vol uitgedoste oranjefeestelingen uit Coesfeld gearriveerd om de vrijmarkt, het paardenconcours en andere attracties rondom Jagtlust te bezoeken. De kleedjes en kraampjes van de vrijmarkt, een onbekend fenomeen voor onze gasten, werden aangedaan en sommige bezoekers dronken bij de bar een oranjebittertje op de gezondheid van de koning. 

Als afsluiting bezocht de groep, waarvan een deel de Nederlandse taal machtig bleek te zijn, het tuincentrum aan de Koperwieklaan aan de overkant van de Julianaschool in Bilthoven. Onder een aangenaam doorbrekend zonnetje werd er genoten van een traditionele oranje tompouce met een drankje. ‘Het was heeeeeel gezellig’, liet de groep nog weten. (Ger Tielen)