Afbeelding
Foto: Discriminatie.nl Provincie Utrecht

LHBTIQ+ in gemeente De Bilt: jouw stem telt

donderdag 16 mei 2024 19:00 tot 21:00

Discriminatie.nl Provincie Utrecht / Art.1 Midden Nederland is in samenwerking met KunstenHuis Idea en MENS bezig met het organiseren van twee bijeenkomsten voor de gemeente. De twee thema’s waarop we ons focussen, zijn herkomst en huidskleur en LHBTIQ+. Met deze sessies willen we ervaringen met discriminatie ophalen bij inwoners van gemeente De Bilt. Waar lopen ze tegenaan? Waarin schieten we als gemeenschap te kort? Zijn er gebrek aan voorzieningen? Is er sprake van ontoereikende toegankelijkheid? Is er gebrek aan representatie? Waar kan de gemeente bij ondersteunen en wat doet de gemeente al goed? Er zal een verslag worden gemaakt van deze sessies dat met de gemeente wordt gedeeld.

Als gemeenschap streven we ernaar om diversiteit te omarmen en inclusie te bevorderen. Daarom is het belangrijk dat alle stemmen gehoord worden.

Bij deze bijeenkomsten is er ruimte waarin verschillende perspectieven kunnen samenkomen en waar ervaringen gedeeld kunnen worden. Jouw stem, met jouw unieke achtergrond en ervaringen, is van onschatbare waarde in deze gesprekken.

Of je nu nieuw bent in gemeente De Bilt of hier al generaties lang woont, jouw verhaal draagt bij aan het weefsel van onze gemeenschap. Het delen van jouw ervaringen kan anderen inspireren, kan vooroordelen doorbreken en nieuwe verbindingen tot stand brengen.

We begrijpen dat het soms moeilijk kan zijn om je stem te laten horen, vooral in een omgeving waar je je anders kunt voelen. Maar we willen benadrukken dat jouw aanwezigheid en deelname aan deze bijeenkomsten van waarde is. Samen kunnen we bruggen slaan, begrip kweken en een inclusieve gemeenschap opbouwen waarin iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn. 

       LHBTIQ+ in De Bilt

       Datum: 16 mei 2024

       Tijd: 19 tot 21 uur                                                                      

       Locatie: De Clou, Molenkamp 44, 3732EV De Bilt

       Aanmelden: info@art1mn.nl 0f 030-2328666 , maar ook zonder aanmelding ben je welkom!