Lilibeth van Rhijn en Hinnejan Elswijk van het Steunfonds Vluchtelingen, Hans van Driel en Dick Uit den Boogaard van de Lions en wethouder Economie Krischan Hagedoorn.
Lilibeth van Rhijn en Hinnejan Elswijk van het Steunfonds Vluchtelingen, Hans van Driel en Dick Uit den Boogaard van de Lions en wethouder Economie Krischan Hagedoorn. Foto:

Veel geld voor Steunfonds Vluchtelingen De Bilt

Algemeen

Het Steunfonds Vluchtelingen houdt zich bezig met het bijeenbrengen van geld voor de integratie van statushouders in de gemeente. Statushouders zijn vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Deze gelden worden bijvoorbeeld gebruikt voor opleiding, taalvaardigheid en hulp bij het vinden van werk.

Lionsclub De Bilt - Bilthoven heeft uit de opbrengst van haar evenement ‘Ondernemer van het Jaar’ (OvhJ) € 13.000 gedoneerd aan het Steunfonds Vluchtelingen. President van de Lions Hans van Driel vertelt: ‘Al jarenlang is de OvhJ een zeer succesvol evenement voor lokale ondernemers, maar er bleef eigenlijk nooit geld over voor een goed doel. Dit was de eerste editie van de OvhJ waarbij we het anders hebben aangepakt.’

De Ondernemer van Jaar is een drukbezocht tweejaarlijks evenement waarbij ondernemers onder andere worden beoordeeld op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voorzitter van de OvhJ-commissie Dick Uit den Boogaard: ‘Dankzij enkele grote sponsoren en een uitstekende samenwerking met de gemeente zijn we erin geslaagd zowel een fantastisch netwerkevenement voor Biltse ondernemers neer te zetten als een mooie donatie te doen aan het Steunfonds Vluchtelingen.’