In de Tuinkamer is iedereen welkom voor koffie en een praatje.
In de Tuinkamer is iedereen welkom voor koffie en een praatje.

Opening Buurtkamer, een nieuwe plek voor ontmoeting

Algemeen

door Walter Eijndhoven 

Woensdag 15 mei vindt de opening plaats van de Tuinkamer in de pastorie van de OLV-kerk in Bilthoven. De Buurtkamer De Tuinkamer is iedere woensdag open van 10.00 uur tot 12.00 uur. Tijdens de openingsuren is iedereen welkom voor een kop koffie of een praatje met buurtgenoten.  

Het idee van een buurtkamer of tuinkamer ontstond tijdens de viering van het honderdjarig bestaan van de OLV-kerk in Bilthoven. De initiatiefnemers legden het idee voor aan de parochianen. ‘Iedereen stond erachter’, vertelt Monique Nauta, één van de initiatiefnemers. ‘Maar wie onderhoudt de tuin en de tuinkamer, vroegen velen zich af’. Een oplossing kwam al snel. De tuinman wilde het onderhoud wel op zich nemen.  

Ontmoeting 
Voor de start van het broedseizoen kapte hij diverse struiken en legde hij met vrijwilligers verschillende paden aan in de tuin, omgeven door bomen en struiken. Nauta: ‘Behalve een mooie plek voor ontmoeting, rust en activiteit, legden wij ook een groentetuin aan. Leerlingen van de naastliggende Teresaschool kunnen hier groenten oogsten. Omdat de Tuinkamer een echte buurtfunctie heeft, kijkt onze organisatie ook naar het geven van lezingen en starten wij met levensverhalen’.  

Vanaf woensdag 15 mei is iedereen van harte welkom tussen 10.00 uur en 12.00 uur, in de pastorie van de OLV-kerk aan de Gregoriuslaan 6-8 in Bilthoven. Behalve een plek om in contact te komen met buurtgenoten tijdens een kop koffie of thee, bestaat ook de mogelijkheid een krant of tijdschrift te lezen of gewoon even lekker tot rust te komen op één van de vele mooie plekjes in de tuin.