Erik Timmerman bij de ingang van De Vierstee in Maartensdijk.
Erik Timmerman bij de ingang van De Vierstee in Maartensdijk.

Moving Maartensdijk voor jongeren

Algemeen

door Walter Eijndhoven

Zaterdag 3 september kunnen jongeren uit Maartensdijk en overige vijf kernen binnen gemeente De Bilt hun hart weer ophalen tijdens Moving Maartensdijk. Iedereen tussen 10 en 30 jaar is van harte welkom om mee te doen met diverse sporten en workshops. Voor degenen die niet actief meedoen, is een chillplek aanwezig.

Het bestuur van Vierstee 2.0 in Maartensdijk startte redelijk laat met de organisatie van Moving Maartensdijk. De organisatie wilde ‘iets’ met jongeren, ergens tussen tien en dertig jaar. Na gesprekken met gemeente De Bilt, Kunstenhuis Idea De Bilt/ Zeist en Mens De Bilt werd in no-time weer een mooi programma neergezet.

Programma
‘Vanaf 14.00 uur zijn alle jongeren weer van harte welkom in De Vierstee’, vertelt Erik Timmerman, bestuurslid van De Vierstee 2.0. ‘Onze organisatie heeft weer heel wat voor hen in petto, zoals dansworkshops en lasergamen in de sporthal links en panna voetbalveldjes, een X wall interactieve sportmuur, een balkunstenaar, straatvoetbal workshop en dansshow in de sporthal rechts’.

Hal
Ook in de hal van De Vierstee is van alles te doen. Timmerman: ‘Wij willen onze jeugd graag betrekken bij de organisatie van allerlei evenementen. Daarom stellen wij 500 euro beschikbaar voor een goed idee vanuit onze jongeren. Denk je een leuk idee te hebben? Laat het de organisatie weten en wie weet ontvang jij wel 500 euro voor een eigen jongerenactiviteit in Maartensdijk’.

Talent
Het bestuur wil graag meer jongeren betrekken bij de organisatie van evenementen. Daarvoor heb je natuurlijk wel bepaalde talenten nodig. En dat is nu precies de bedoeling van ‘Launch Your Future Project’, voor iedereen van 15 jaar en ouder. ‘Iedereen tussen 15 en 30 jaar kan zich hiervoor aanmelden’, vertelt Timmerman. ‘Met een groep jongeren kun je, gedurende 12 weken, je eigen talenten ontwikkelen. Hoe kom je op een leuk idee voor een evenement? Hoe werk ik dat uit? Hoe maak ik een draaiboek? En hoe zorg ik ervoor dat iedereen weet dat een evenement aanstaande is? Welke communicatiemiddelen gebruik ik? Alleen via Facebook of Insta? Of liever via TikTok? Kortom, je leert een eigen evenement organiseren en wie weet organiseer jij wel met een groepje je eigen Moving Maartensdijk. Wij hebben er in ieder geval zin in jongeren daarin te begeleiden’. Meer informatie over Moving Maartensdijk is te vinden op www.vierstee.nl