Afbeelding

Avondvierdaagse Maartensdijk

Algemeen

Op dinsdag 7 juni trekken de liefhebbers de wandelschoenen aan voor de eerste dag van de 49e Avondvierdaagse Maartensdijk. Deze wordt voor de 77e keer mede mogelijk gemaakt door de Sticht Gooise Wandelsport Bond.

Dit jaar is de eerste avond op de dinsdag na Pinksteren en de slotavond met bloemen en muziek op vrijdag 10 juni. Jaarlijks mag de organisatie zo rond de 500 wandelaars verwelkomen van alle leeftijden, die door bewegen en het buiten zijn de dagelijkse beslommeringen even laten voor wat ze zijn en genieten van de omgeving, maar ook van spontane ontmoetingen en gesprekken die een extra bijdrage aan dit geslaagde evenement kunnen geven.

Inschrijving
Een deelnemer dient op 30 september 2021 tenminste 6 jaar te zijn, of tot groep drie van de basisschool te behoren. Deelnemers van de groepen drie en vier kunnen slechts inschrijven als er onder begeleiding van een volwassene wordt gelopen. Zowel de start als finish op de vier avonden is in Dijckstate Maertensplein 98 in Maartensdijk. Het inschrijfgeld bedraagt 5,50 euro per deelnemer. De inschrijving vindt eveneens plaats in Dijckstate op dinsdag 24 mei tussen 19.00 en 20.30 uur. Daarna bestaat nog een beperkte mogelijkheid tot na inschrijving. In dat geval zal om administratieve en organisatorische redenen het inschrijfgeld worden verhoogd tot 7,50 euro per persoon. Men kan ook digitaal inschrijven voor onze avondvierdaagse. Dat geldt voor individuelen en groepen.

Variatie
De tien kilometerlopers vertrekken iedere avond om 18.00 uur en de vijf kilometerlopers gaan om 18.15 van start. Er wordt naar gestreefd zo veel mogelijk variatie in de routes rond Hollandsche Rading, Groenekan en Lage Vuursche aan te brengen. Er wordt ook de mogelijkheid geboden om op de Planetenlaan het deelnemersveld op de slotavond in de ‘bloemetjes te zetten, waarna de stoet op weg gaat voor het laatste stuk naar Dijckstate, alwaar de verdiende medailles klaarliggen. Voor inschrijven en de routes zie www.avdmaartensdijk.nl. Voor vragen info@avdmaartensdijk.nl.