DEV komt op voorsprong.
DEV komt op voorsprong. Foto: Nanne de Vries

SVM onmachtig tegen DEV

Algemeen Sport

Zou SVM, na de mindere uitwedstrijd bij DOSC in de laatste thuis- en competitiewedstrijd tegen het Doornse DEV het alsnog goedmaken? SVM was zo goed als zeker veilig met 3 punten voorsprong en een beter doelsaldo op de naaste concurrenten, maar in voetballand kan de bal raar rollen. DEV kon nog maximaal een beslissingswedstrijd om niet rechtstreeks te degraderen uit het heilige voetbal vuur halen. SVM speelde door blessures, schorsingen en andere verplichtingen met een gelegenheidselftal.

Het begin was van beide kanten erg rommelig. DEV kwam na een kleine 10 minuten spelen door een prachtige lobje over de te ver voor zijn goal staande SVM goalie aan de 0-1-voorsprong. SVM werkte wel erg hard om er toch nog een wedstrijd van te maken, maar de snelle en goede combinaties waren er niet. Pas in de laatste speelminuten van de eerste helft kwam SVM een enkele keer gevaarlijk door. Maar DEV scoorde nog bijna de 0-2 door het snelle balverlies van de geel blauwen.

Kopie
De tweede heft was een kopie van de eerste. Aan de inzet van de meeste spelers lag het zeker niet. Met Wessel Huigen en Alexander Temme in de basis werd SVM wel wat gevaarlijker. Wessel werd uit een van de weinige snelle SVM counters vrij voor de keeper gezet maar scoorde niet. DEV strafte slordig verdedigen af met de 0-2. Met nog een kwartier te spelen geloofde beide teams het wel. Voor de ligt geblesseerde Kevin van Dronkelaar kwam Perry van den Bunt in het veld. DEV scoorde ook nog 0-3.

Nieuw
SVM eindigde op de 9e plek en speelt het volgende seizoen met de nieuwe trainer weer in de 3e klasse en gaat dan hopelijk meer punten halen. DEV sleepte er door de gunstige uitslagen nog een beslissingswedstrijd uit tegen vv Bunnik om rechtstreekse degradatie te voorkomen. SVM zal zeker dit zeer wisselvallige seizoen evalueren. Grote verliezers vanmiddag opnieuw: de trouwe supporters.