Fons van Klaveren komt handen tekort om zijn tegenstander af te houden. Doelverdediger Stijn Orsel en verdediger Kevin van Dronkelaar kijken bewonderend toe.

SVM goed uit de winterstop

Na een geslaagde oefencampagne en een pittig trainingsweekend in Zeeland ging SVM de uitdaging aan tegen koploper IJFC. Vanaf de eerste minuut toonde SVM inzet en teamspirit IJFC mocht dan het betere veldspel hebben, maar kansen creëren lukte niet.

Na wat kleine plaagstootjes van IJFC-kant (met een bal die op de lat belandde) nam SVM het initiatief over en zorgden de snelle spitsen voor het nodige gevaar in de niet altijd zeker ogende IJFC verdediging. Uit één van de goed uitgevoerde SVM counters scoorde Derk de Brauw de openingstreffer. SVM behield de hele eerste helft de controle over de wedstrijd en IJFC kwam niet verder dan af en toe een gevaarlijk moment voor SVM goalie Stijn Orsel. Met een veilige 1-0 voorsprong gingen beide teams aan de thee.

Geen paniek
Het was een moment van onoplettendheid in de SVM- defensie, waardoor IJFC de gelijkmaker kon laten aantekenen. Grote vraag voor de talrijke SVM aanhangers was of de geel-blauwen de draad weer konden oppakken. SVM raakte niet in paniek en bleef steeds de snelle spitsen goed aanspelen. Beide teams speelden vol op de winst. De goed leidende arbiter van dienst floot na 95 minuten spanning en spektakel af. De volgende ontmoeting voor SVM staat volgende week in en tegen Benschop op het programma.