SVM-verdedigers ondersteunen de goed spelende doelverdediger Stijn Orsel. (foto Nanne de Vries)

Waar doelpuntenfestival

De wedstrijd SVM - DOSC bood alle toeschouwers veel kijkgenot. Beide ploegen maakten er een waar voetbalspectakel van. Alle ingrediënten die het voetbal zo aantrekkelijk maken kwamen voorbij: veel kansen vooral voor de spitsen van DOSC, slordig verdedigen aan de kant van SVM, tal van spannende situaties voor de beide doelen, attractief voetballen en een leidsman die de wedstrijd goed aanvoelde. Kortom een wedstrijd die je maar zelden meer ziet op de voetbalvelden.

Een veel gevaarlijker DOSC opende al na een paar minuten de score en de gastheren hadden geluk dat de 0-2 om buitenspel niet in de boeken kon worden opgenomen. SVM zat niet in de wedstrijd en verdedigde soms chaotisch maar scoorde wel uit een prachtig afstandsschot van Marcel Melissen na ruim 20 minuten de gelijkmaker. DOSC had in deze eerste helft de wedstrijd gezien de vele kansen al op slot moeten gooien, maar liet dit na en stuitte ook steeds weer op de voortreffelijke SVM-goalie Stijn Orsel.

Gevaarlijker
In de tweede helft een wat beter spelend SVM tegen een gevaarlijker DOSC. Door een strafschop kwam SVM door Diederick Hafkemeyer na 5 minuten spelen op de 2-1 voorsprong en alweer vijf minuten later scoorde Marcel Melissen ook de 3-1. DOSC kwam binnen korte tijd door onvolkomenheden in de Maartensdijkse verdediging weer op gelijke hoogte. Goudhaantje Mike de Kok zette SVM weer op de 4-3. SVM-goalie Stijn Orsel hield met tal van fraaie reddingen zijn team op de been en zag, dat Derk de Brauw SVM op de 5-3 voorspong zette. Maar net als in de laatste wedstrijden vergaten de Maartensdijkers te verdedigen en liet DOSC op 5-4 terugkomen. In de extra speeltijd voorkwam Stijn Orsel de zoveelste gelijkmaker. Marcel Melissen werd (zwaar) bestraft voor een overtreding en mocht eerder gaan douchen dan zijn teamgenoten. SVM speelt aanstaande zaterdag de laatste wedstrijd in 2016 uit tegen DEV uit Doorn dat zelf ook met 1-0 won.