SVM pakt drie punten

Na het verlies tegen Odysseus was het vertrouwen weer terug bij de ploeg van Remco van den Brink. De ploeg speelde een gedegen wedstrijd. Het liet Lopik het initiatief maar loerde op de counter.

Na ruim een kwartier kreeg SVM grip op de wedstrijd. Prachtige passes leverden ook de eerste kansjes op. Aan de andere kant zorgde Lopik toch nog al eens voor paniek in de achterhoede. Uit een fraai genomen vrije trap scoorde Alexander McLean met dank aan de Lopik verdediging de 0-1. SVM ging op jacht naar de 0-2, maar het was ook maar goed dat goalie Stijn Orsel 'op dreef' was. Hij zorgde ervoor dat de bezoekers met de 0-1 voorsprong de kleedkamer konden opzoeken.

Alles of niets
Lopik stroopte na de thee de voetbalmouwen nog eens flink op en zorgde voor de nodige onrust in de SVM verdediging. In de 49ste minuut straften de gastheren slordig uitverdedigen af en kwamen op 1-1. SVM had even tijd nodig om deze tegenslag te verwerken. Rond de 65ste minuut scoorde Diederik Hafkemeyer de 1-2. SVM wilde meer, maar had geen geluk. Lopik ging alles of niets spelen en het was tot het laatste fluitsignaal nog billen knijpen voor de Maartensdijkers. De goede vorm van de SVM-goalie van voor de thee zorgde ook na de rust ervoor, dat het Maartensdijkse collectief met drie broodnodige punten huiswaarts mocht keren. De Maartensdijkers zijn volgende week gastheer voor het Zeister Jonathan.