FC De Bilt loopt achter de feiten aan

Het weerzien met oude bekende CSW liep uit op een deceptie. FC De Bilt liep de hele wedstrijd achter de feiten aan en ging uiteindelijk met 5-1 op de broek naar huis.

Na de overwinning op Amstelveen vorige week leek er weer wat vertrouwen te zijn binnen de ploeg van Gerrit Plomp. Het was echter duidelijk dat het een lastige wedstrijd zou gaan worden tegen CSW. De club uit Wilnis is het afgelopen seizoen gedegradeerd uit de 1e klasse, nadat ze het seizoen daarvoor kampioen waren geworden in de 2e klasse. Dat het lastig ging worden tegen CSW was al heel gauw terug te zien op het veld. Door onoplettendheid in de achterhoede was het na 3 minuten spelen al 1-0 voor de thuisploeg.

Alles of niets
De Bilt probeerde de wedstrijd wel naar zich toe te trekken, maar kon geen vuist maken tegen een heel degelijk CSW; het was voor rust eigenlijk al klaar. CSW scoorde namelijk nog tweemaal, waarbij de verdediging er wederom niet sterk uitzag. Met een 3-0-ruststand werden de kleedkamers opgezocht. Er kunnen dan twee keuzes gemaakt worden: schade beperken of alles of niets spelen om eventueel nog een puntje er uit te slepen of om in ieder geval de wedstrijd met een beter gevoel af te sluiten. Het leek er op dat De Bilt voor het laatste had gekozen.

FC De Bilt begon fel en scherp aan de tweede helft en maakte al snel na rust de 1-3. Verdediger Kevin de Haas kwam mee op en hij zorgde er voor dat er weer hoop in het elftal kwam. De Bilt probeerde door te drukken, maar kreeg al heel snel het deksel op de neus. Een counter van CSW werd afgerond waardoor het laatste beetje hoop de prullenbak in kon. Hierna was het een verloren wedstrijd. De Bilt probeerde de schade te beperken en CSW vond het allemaal wel prima. Uiteindelijk werd er nog één doelpunt toegevoegd door CSW waardoor De Bilt met een 5-1 nederlaag naar huis ging.

Verschil
Na 4 wedstrijden spelen heeft FC De Bilt slechts 3 punten weten te pakken. Daardoor staat het op dit moment op de 13e plek. De volgende ontmoeting is thuis tegen AMVJ. Vorig seizoen was dit een tegenstander in de nacompetitie. AMVJ trok toen aan het langste eind. De wedstrijd begint om 14.00 uur.