Bas de Jong heerste niet alleen onder korf maar was ook goed voor vier doelpunten.

DOS na overwinning koploper

DOS blijft in de Overgangsklasse verrassen. Door de winst op Amicitia is DOS de enige ploeg die nog ongeslagen is na drie speelronden en staat daarmee aan kop van de ranglijst.

De wedstrijd werd onder perfecte weersomstandigheden gespeeld in Vriezenveen. In het begin werd er door beide teams ook veel gescoord. Amicitia beschikt nog over een echte rebounder van 2.08 meter. Mathijs de Rooij (- 0,15 cm) had de ondankbare taak het tegen hem op te nemen. Taak voor DOS om geconcentreerd te spelen, maar daar ging het vooral voor rust te vaak fout. Onnodig balverlies in de aanval en veel te onrustig spel in de verdediging was wat de DOS-spelers lieten zien. Voor het publiek ontspon zich wel een aantrekkelijk schouwspel met 24 doelpunten voor rust, keurig verdeeld over de beide teams.

Concentratie
Na rust bracht DOS meer concentratie op. Verdedigend werden de afspraken beter nagekomen en er werden ook minder fouten gemaakt. Aanvallend liep het allemaal bij de Westbroekers beter dan de vorige wedstrijd. Waar de eerste twee wedstrijden nog DOS-spelers met spierkramp moesten worden geholpen, was het nu de thuisploeg die de Westbroekers niet kon bijbenen. Het duurde alleen nog tot de laatste tien minuten voordat de wedstrijd definitief werd beslist, doordat op een aantal momenten werd verzuimd om definitief afstand te nemen. De eindstand werd 21-24. Volgende week is DOS gastheer voor Heerenveen. De wedstrijd begint om 15.30 uur.