?Een prima resultaat in de eerste wedstrijd in de Overgangsklasse. Qua veldspel speelde DOS een solide wedstrijd.

DOS debuteert in Overgangsklasse

DOS heeft het debuut in de Overgangsklasse glans gegeven met een dik verdiende overwinning. De uitwedstrijd tegen Antilopen eindigde in 17-19.

De afgelopen vier trainingsweken en evenveel oefenwedstrijden kon coach Steven Brink schaven aan zijn achttal. Ten opzichte van vorig seizoen was er één wijziging. Sterre Westphal kwam van HKC over en heeft de plaats ingenomen van Shanna Versteeg die een stapje terug heeft gedaan. De oefenwedstrijden verliepen allemaal voorspoedig en het team keek uit naar de eerste wedstrijd in de Overgangsklasse. Helaas raakte smaakmaker Jeroen Groot in de laatste oefenwedstrijd geblesseerd zodat hij de start van de competitie langs de lijn moest beleven. Zijn vervanger Mathijs de Rooij verving hem naar behoren.

Korfballend
Het eerste doelpunt van deze jaargang was voor DOS. In de nieuwe frisse oranje shirts kenden de Westbroekers een goede start. Tot 2-2 lukte het Antilopen nog om snel het doelpunt van DOS te counteren, maar hierna pakte DOS het initiatief en speelde het goed en gevarieerd korfbal. Het verschil met Antilopen werd steeds groter en bedroeg halverwege vijf doelpunten. De ruststand van 7-12 was zeker verdiend.

Strijd
Na rust tapte Antilopen uit een ander vaatje. De duels werden pittiger en de meer ervaren groep forceerde een aantal strafworpen waardoor zij dichterbij konden komen. DOS leek een moment uit het veld geslagen, maar heeft voldoende korfballend vermogen in huis om te blijven scoren. Het verschil schommelde tussen twee en vier punten voorsprong, maar de overwinning leek nooit echt in gevaar. Een laatste versnelling bracht Antilopen een minuut voor tijd nog tot één punt, maar via een strafworp in de volgende aanval werd de overwinning veilig gesteld. Aanstaande zaterdag ontvangt DOS om 15.30 uur KVZ uit Zutphen.