De uitgelaten kampioenen.
De uitgelaten kampioenen.

DOS promoveert

Algemeen Sport

Afgelopen zaterdag tekende DOS 1, na het kampioenschap in de zaal, voor dezelfde titel op  het veld. Om na de promotie van vorig seizoen als nieuwkomer direct de titel op te eisen is een topprestatie. Hierdoor speelt DOS volgend seizoen in de Overgangsklasse; een nieuw unicum in de 49-jarige geschiedenis van de club.

Het was een mooi affiche voor de laatste wedstrijd. DOS tegen Noviomagum in een rechtstreeks duel voor de titel. DOS had als trotse koploper een voorsprong van twee punten op de naaste concurrent. De thuisploeg blaakte van zelfvertrouwen. Verliezen had de ploeg van coach Steven Brink dit gehele seizoen immers maar één keer meegemaakt. Hiernaast was de uitwedstrijd tegen Noviomagum in oktober 2015 ruim met 13-22 gewonnen.

Drukte
Op de accommodatie van DOS was het een drukte van jewelste. Familie, vrienden, sponsors, voormalige trainers, iedereen was gekomen om het mogelijke kampioenschap mee te maken. DOS begon goed aan de wedstrijd en pakte snel een 3-0 voorsprong. Al snel bleek dat Novio moeite had om onder de druk van DOS uit te komen. DOS vergrootte de voorsprong naar zes punten, maar Novio kon door middel van een aantal strafworpen dichterbij kruipen richting een 12-10 ruststand.

Eenrichtingsverkeer
De tweede helft werd eenrichtingsverkeer. Het tempo van DOS werd de bezoekers te machtig en zij moesten afhaken. DOS bleef maar scoren, terwijl het bij Novio steeds moeizamer ging. Vijf minuten voor tijd kreeg routinier Shanna Versteeg een publiekswissel. Zij gaat volgend seizoen in het tweede spelen. Zij is de enige speler van het team die de geweldige opgang van het kampioenschap in de 4e klasse in 2010 naar promotie naar de Overgangsklasse in 2016 mee heeft gemaakt.

Duidelijk
DOS won de wedstrijd met de veelzeggende score van 26-17. Zo duidelijk winnen van je directe concurrent zegt veel over de sterkte van het team. Een terechte kampioen in Westbroek. Dit werd gevierd met onder meer een rit op de platte kar door het dorp met daarop ook de spelers van DOS 2 en DOS 3, die de afgelopen weken al kampioen waren geworden.