Afbeelding

DOS na winst klaar voor topper

De uitwedstrijd tegen KZ Danaïden in Leiden kwam moeizaam op gang. Dit gold vooral voor DOS, dat in deze wedstrijd onvoldoende scherpte vertoonde.

KZ Danaïden heeft nog een groot veld waardoor het moeilijker is een hoog tempo te spelen.

Bij DOS haalden enkele spelers niet hun normale niveau en werden er teveel fouten gemaakt. Ondanks dit alles was DOS wel gewoon de betere ploeg en leek ook op een eenvoudige overwinning te koersen. Afstandsschoten waren met de straffe wind moeilijk, maar DOS speelde het slimmer uit dan de tegenstander en kwam op een 4-8 voorsprong. Helaas pakte DOS niet door en verdedigend werd het allemaal wat slordiger, zodat KZ met rust dichterbij was gekomen met een 8-9 ruststand.

Scherper
Na rust begon DOS scherper aan het tweede deel van de wedstrijd. In deze fase breidde DOS de voorsprong ook weer uit en iedereen dacht dat de wedstrijd was beslist. Maar eenzelfde beeld als voor rust deed zich voor. Vooral verdedigend waren de Westbroekers erg slordig en gaven teveel ruimte weg. Dit gaf de thuisploeg de gelegenheid om dichterbij te komen en bij 15-15 zelfs langszij. DOS schrok op tijd wakker en scoorde tweemaal op rij. De laatste minuten werd de 15-17 voorsprong probleemloos uitgespeeld.

Steken
Een mindere wedstrijd, maar over het geheel gezien was DOS wel de betere ploeg. Nummer twee Noviomagum liet ook geen steken vallen. DOS houdt zodoende een voorsprong van twee punten. De laatste competitiewedstrijd is volgende week tegen Noviomagum; een rechtstreeks duel om het kampioenschap en promotie naar de Overgangsklasse. De wedstrijd in Westbroek begint om 15.30 uur. Indien DOS deze wedstrijd verliest spelen beide teams op 4 juni een beslissingswedstrijd op neutraal terrein.