TZ zakt naar laatste plaats

Algemeen Sport

Na de nederlaag van vorige week en de overwinning van DSC was Tweemaal Zes naar een degradatieplaats gezakt. De opdracht was daarmee nog duidelijker geworden voor de wedstrijd tegen SDO Kamerik. Er moest gewonnen worden om aansluiting te behouden met de ploegen boven de rode streep.

Je zou verwachten dat de ploeg van Eric Geijtenbeek de wedstrijd op het scherpst van de snede zou starten echter SDO liep uit naar een 5 – 1 voorsprong. TZ korfbalde vooral tegen zichzelf en kwam niet in de buurt van het niveau dat nodig is om wedstrijden te winnen. SDO koos er voor om achter te verdedigen en de aanval van TZ koos te snel voor het schot met als gevolg dat het voorspelbaar was en makkelijk te ontregelen. Zeker ook omdat de schoten niet goed waren. SDO ging rustig verder en bouwde de voorsprong verder uit naar 10 – 4.

In de tweede helft was er geen echte omslag die er nodig was om er een wedstrijd van te maken. Wel werd de afronding iets beter en werd de achterstand iets verkleind. Toen ze echter op 3 punten achterstand bouwde SDO de voorsprong weer uit. Er werd kansloos verloren met 20 – 13.

Volgende week wacht Deetossnel. Hoe belangrijk het ook is voor de stand, dat er gewonnen gaat worden; het zal er in eerste instantie er echt om gaan dat er een 'team' op het veld staat. Alleen op die manier kan er een basis gelegd worden voor meer overwinningen en de toekomst.