TZ op zoek naar een doelpunt.

TZ laat kans op overwinning liggen

Afgelopen zaterdag werd de veldcompetitie hervat. Tweemaal Zes speelt daarbij een niveau hoger dan in de zaal. Bij het hervatten van de veldcompetitie staat TZ op een veilige 6e plaats.

De tegenstander was Avanti uit Pijnacker, dat drie punten meer had behaald tot dan toe. De start was overduidelijk voor de thuisploeg. Na 2 – 2 werd binnen 10 minuten uitgelopen naar 7 – 2. Na de 8 – 4 nam Avanti het initiatief over, met name door veel beter om te gaan met de kansen. Bij de rust was het 10 – 12 voor de gasten.

De start van de tweede helft was wederom voor de thuisploeg. De achterstand werd omgebogen in een 13 – 12 voorsprong. In die fase speelde de thuisploeg net met die extra beleving en scherpte die nodig is om wedstrijden te winnen. Na de 13 – 12 kwamen de gasten weer op gelijk hoogte en beide ploegen scoren om en om tot het 16 – 16 stond. Daarna stokte weer de doelpuntenproductie bij TZ en dat kost ze uiteindelijk de wedstrijd. Avanti loopt uit naar 16 – 19 en beslist de wedstrijd.

De thuisploeg heeft laten zien dat ze in de basis prima in staat is om een goede wedstrijd neer te zetten maar in detail en individueel moeten ze echt nog stappen maken om daadwerkelijk punten binnen te halen. Als het lukt om op dat vlak te verbeteren, maken ze kans op handhaving.