Brandenburg verliest topper

Algemeen Sport

De heren van Brandenburg zijn er zaterdagavond niet in geslaagd de koppositie in de 1e klasse te heroveren. In een ware thriller werd met 17-16 verloren van koploper de Ham dat nu met nog 4 wedstrijden te spelen 6 punten voor staat.

In een afgeladen zwembad in Wormerveer begon de thuisclub goed en kwam met 2-0 voor alvorens de Biltse ploeg wat tegen kon doen. Einde 1e periode stond een 6-6 stand op het scorebord. In de 2e periode nam Brandenburg het initiatief mede door een goede man meer stond het halverwege 8-11 voor Brandenburg.

In de 3e periode kreeg Arnold Witteveen al snel een 3e P waardoor, mede door het langdurig ontbreken van Jorrit Yperlaan, de Biltse ploeg in de problemen kwam. De Ham kon in de 3e periode de stand gelijktrekken naar 11-11. Brandenburg wist in de deze periode – ondanks 3 keer een man meer - niet te scoren. Keeper George Panis stopte nog wel een strafworp van de Ham. In de 4e periode was het weer een echte wedstrijd, over en weer werd er gescoord vooral door uitblinker Kees de Jong en dan stond Brandenburg weer voor en even later de Ham. Helaas trok de Ham aan het langste eind.

Over 2 weken volgt de thuiswedstrijd tegen Katwijk en daarna de beladen en belangrijke streekderby uit tegen het op de 3e plaats staande Veenendaal. Een wedstrijd die Brandenburg niet mag verliezen, wil de 2e plaats niet in gevaar komen.