Dos zit lekker in z'n vel op het veld.

Winst voor DOS bij hervatting veldcompetitie

Na het kampioenschap in de zaal wachtte ook voor het Westbroekse DOS zaterdag weer de veldcompetitie. Na twee weken trainen en twee oefenwedstrijden met wisselend resultaat bleek dat DOS hier klaar voor was.

Tegenstander ALO is met 110 jaar de oudste korfbalvereniging van Nederland. Hierbij vergeleken is DOS nog maar een jonkie, want de Westbroekers willen volgend jaar het 50-jarig bestaan vieren. Op de mooie bosrijke locatie in Den Haag kende DOS een quick start. Na tien minuten stond er al een 1-7 voorsprong op het scorebord. DOS had deze wedstrijd niet de cruise control aan, maar wisselde steeds van snelheid. Na een snel stuk, lieten ze het tempo weer zakken. De thuisploeg dacht zodoende aan een vroeg Haags kwartiertje toen 15 minuten later de stand 4-8 was en dacht te kunnen aansluiten. Dichterbij liet DOS de tegenstander niet komen, want nog even gas richting rust bracht de stand op 7-12 halverwege.

Ook na rust begon DOS op hoge snelheid en besliste snel de wedstrijd definitief. Halverwege het tweede bedrijf was de voorsprong uitgebouwd naar 9-19. De Westbroekers namen weer gas terug, gingen wisselen en gaven de thuisploeg de gelegenheid de stand iets dragelijker te maken. Uiteindelijk stopte de teller bij 17-25. Een mooi resultaat waardoor DOS samen met Noviomagum, dat ook won, koploper blijft. Volgende week treft DOS thuis Revival om 15.30 uur in Westbroek. Een taaie tegenstander waar DOS een hele wedstrijd lang in de hoogste versnelling zal moeten spelen om een goed resultaat neer te zetten.