Brandenburg verliest koppositie  

Algemeen Sport

De heren van Brandenburg verloren afgelopen zaterdagavond onnodig van het laaggeplaatste Z.V. Haerlem met 10-8, waarmee het de koppositie moet afstaan aan De Ham dat wel won.

Brandenburg startte nog wel goed en kwam halverwege de 1e periode met 0-2 voor, maar de thuisploeg vocht zich terug in de wedstrijd. Brandenburg verdedigde de schutters van de thuisploeg niet goed uit waardoor Haarlem een 3-2 voorsprong kon nemen die in de 2e periode werd uitgebouwd zelfs naar 6-3 voordat de Biltse ploeg wat terug kon doen. Halverwege stond een 6-5 achterstand  op het scorebord. In de 3e periode golfde het spel heen en weer en kon Brandenburg slechts 2 van de vele kansen die het kreeg benutten maar na 3 perioden was de stand weer gelijk 7-7.

In de laatste periode nam de Biltse ploeg door Jorrit Yperlaan een 7-8 voorsprong en leek een overwinning binnen handbereik, maar de thuisploeg herpakte zich en trok de stand weer gelijk. In de laatste minuten werd er door Brandenburg te veel geforceerd wat leidde tot een 10-8 nederlaag. Al met al een zure nederlaag tegen de 3e van onderen. Volgende week speelt Brandenburg thuis tegen SVH uit Rotterdam waarvan uit met 14-12 van verloren werd en spelen de nummers 1 en 3 in Veenendaal tegen elkaar.