Brandenburg blijft aan kop

Algemeen Sport

De heren van Brandenburg wonnen zaterdagavond de uitwedstrijd in Eindhoven tegen middenmoter P.S.V. met 12-8. Op het grote en brede veld in Eindhoven (30 meter lang) zag het er in het begin niet naar uit. P.S.V. begon uitstekend en nam via de sterke midvoor een 3-0 voorsprong halverwege de 1e periode. Ook misten zij nog een strafworp. Aan het einde van deze periode kon Brandenburg pas wat terug doen met 2 doelpunten. In de 2e periode kwam PSV nog op een 4-2 voorsprong maar de Biltse ploeg kreeg langzamerhand meer vat op het sterke aanvalsspel van de Eindhovenaren en kwam terug tot 7-7 na 2 perioden.

De 3 periode werd een slijtageslag, aan beide kanten werden kansen gemist en moest er dus veel heen en weer gezwommen worden. Op anderhalve minuut voor het einde van deze periode kreeg Brandenburg een man meer en na een time-out van coach Havekotte werd dit feilloos uitgespeeld en kwamen de bezoekers op een 7-8 voorsprong door Jorrit Yperlaan.

In de 4e periode kwam PSV er eigenlijk niet meer aan te pas en kon Brandenburg uitlopen naar een 12-7 voorsprong alvorens PSV nog een keer tegen kon scoren.

Een verdiende overwinning tegen een taaie tegenstander. Opmerkelijk was dat PSV 3 strafworpen kregen en dat de man meer bij Brandenburg ook nu weer goed liep. Door deze overwinning blijft de Biltse ploeg aan kop in de 1e klasse. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Aqua Novio uit Nijmegen.