Brandenburg wint terecht

Algemeen Sport

De heren van Brandenburg wonnen zaterdagavond nipt van BZ&PC uit Bodegraven met 12-11. In de eerste 2 perioden ging het spel redelijk gelijk op. De gasten namen wel een 0-1 voorsprong maar op het einde van de 1e periode stond een 3-2 stand op het bord, een voorsprong die de Biltse ploeg de hele wedstrijd bleef houden. Na 2 perioden was het 6-5 en in de 3 periode sloeg Brandenburg een groot gat van 12-7 en iedereen ging er vanuit dat de wedstrijd gespeeld was, maar het tegendeel bleek. De fysieke sterke heren uit Bodegraven gooiden in de 4e periode alles in de strijd naast fysiek probeerde het ook de jonge ploeg van Brandenburg uit het spel te halen en dat lukte hen ook nog. De gasten slopen dichterbij, beide ploegen miste een strafworp op een stand van 12-8; voor Brandenburg schoot Dennis van Scharenburg tegen de kruising en keeper George Panis stopte de 5 meter bal van BZPC. Op 5 seconden voor tijd bij een stand van 12-11 kreeg BZ&PC nog een man meer maar gescoord werd er niet meer. Al met al een wel verdiende overwinning maar de Brandenburg zal toch moeten leren beter een wedstrijd moeten uit spelen.

In deze wedstrijd scoorde  bijna alle veldspelers en de man meer liep eindelijk weer eens goed (8 uit 9). Volgende week volgt de uitwedstrijd in Eindhoven tegen PSV een wedstrijd die gewonnen kan en moet worden.

De dames van de combinatie Brandenburg/De Robben behaalden in de hoofdklasse na 11 nederlagen eindelijk hun 1e punt door een 13-13 gelijkspel tegen ZPB uit Barendrecht