Afbeelding

FC De Bilt remiseert voor de beker

Zaterdag 6 februari speelde FC De Bilt een bekerwedstrijd tegen top-klasser Magreb '90. Op papier en op voorhand een bijna kansloze missie om deze Utrechtse vereniging met ook uitstekende spelers uit te schakelen.

Magreb'90 wilde deze wedstrijd serieus benutten om vertrouwen op te doen in hun zware competitie. Ook FC De Bilt begon goed aan de wedstrijd, want voor de mannen van Plomp geldt eveneens dat zij in hun competitie nog een zware dobber gaan krijgen. Met enig ongeloof zagen we Mike Versloot doorbreken en de bal mooi over de keeper heen tikken (0-1). Een minuut later beging een speler van Magreb een onbesuisde overtreding, waarvoor de scheidsrechter direct rood trok, waardoor Magreb met tien man verder moest. In de 15e minuut haalde Sam Eerdmans perfect uit en stond er op het fictieve scorebord ineens 0-2.

De frustratie bij Magreb nam toe en een middenvelder beging een overtreding op Jelle Vliek. Dit keer hield de arbiter van dienst het bij geel. In het laatste kwartier voor rust begon het bij Magreb steeds beter te draaien en de handige spelers maakten het de Biltse verdediging steeds moeilijker, maar Jelle Godefroy wist zijn doel tot de 34e minuut schoon te houden. Tegen een terechte strafschop was hij niet opgewassen en Magreb had de aansluitingstreffer op zak. De Bilt hield het hoofd koel en speelde tot de rust netjes door en wist de voorsprong te behouden.

In de tweede helft zette na vijf minuten Tom Karst de 1-3 neer. Vervolgens zette Magreb alles op alles en uit een door de wind meegenomen voorzet bij de tweede paal kopte een aanvaller prima in (2-3). Enkele minuten later klutste de bal wat onhandig en kreeg een speler van Magreb een kans die hij prima benutte: 3-3. Met nog 25 minuten te spelen zag het er even naar uit dat Magreb er helemaal overheen zou gaan, maar De Bilt bleef als ploeg prima overeind. FC De Bilt had op het laatst de beste kansen, maar wat over bleef was de strafschoppenserie. Deze waren ook spannend tot en met de laatste trap. Magreb benutte vier strafschoppen en De Bilt drie, waardoor voor FC De Bilt het bekeravontuur eindigde. Aanstaande zaterdag gewoon weer de volgende competitie-uitwedstrijd tegen De Valleivogels om 14.30 uur in Scherpenzeel.