Salvodames en heren winnen

Algemeen Sport

Zowel de dames als de heren hebben hun wedstrijd gewonnen met 3-1. De dames wonnen in Soest tegen Sovoco en de heren reisden af naar Almere Haven om daar te winnen. Bijzonderheid bij de dames was dat het team voor de eerste keer dit seizoen compleet was. De heren verdedigden met deze uitslag hun fraaie derde positie.

De dames begonnen overtuigend aan de wedstrijd. Er werd hard geknokt voor de punten, voor elke bal gingen de dames er vol in en dat leverde succes op. Ook de tegenstander liet zich gelden waardoor het in deze set gelijk op ging. Uiteindelijk wist Salvo de set binnen te slepen met 22-25. In de 2e set was Salvo duidelijk de betere partij. Ondanks vele wissels die door Sovoco werden toegepast hadden de Soester dames geen antwoord op het gevarieerde spel. Deze set werd gemakkelijk gewonnen met 13-25. Ook de 3e set bleef Salvo scherp. Spelverdeelster Carien de Ridder wist haar aanvalsters goed te bereiken zodat deze volop konden scoren. Setwinst met 25-17. De 4e set konden de dames het goede spel van de vorige sets niet vasthouden. Door vermoeidheid ging de scherpte verloren en eigende Sovoco zich deze set toe met 25-20. Door deze uitslag heeft Salvo weer een beetje lucht en kan het weer naar boven kijken. Op 30 januari om 16.00 uur spelen de dames in de Vierstee tegen het laag geklasseerde Atalante. Om mooie kans om de stijgende lijn voort te zetten.

Heren
Salvo nam het op tegen het laag geklasseerde Almere Haven. Aan het spel van Almere Haven was dit niet altijd te zien. Het was een wedstrijd met verschillende gezichten. Na 2 sets stond er dan ook een 1-1 stand op het bord. In de 3e set lieten de heren zien dat zij dit seizoen mentaal gegroeid zijn. Ondanks het niet altijd goede spel bleef Salvo rustig spelen en kwam er geleidelijk meer pit in het spel. Omdat de vaste spelverdelers Tara van Honschoten en Daan Duijvenstein niet mee deden fungeerde Peter Hegeman als set upper en deed dit na een gewenningsperiode heel goed. De passing begon in de 3e set beter te lopen door een aantal goede passes van Emile Tournier. Na rake klappen van o.a. Antal en Teunis Aalberts in de 4e en laatste set, werd de wedstrijd in Maartensdijks voordeel beslecht. De setstanden waren: 22-25, 25-13, 24-26 en 20-25. De 3e positie kwam niet in gevaar. De Heren hebben nu een aantal weken vrij en spelen pas op 12 februari tegen VC Allvo in Almere.