FC De Bilt wint van de koploper

FC De Bilt is goed uit de winterstop gekomen. Koploper FC Almere werd in de eerste wedstrijd van de terugronde met 3-1 verslagen. Hierdoor komt het op 2 punten van de koploper en blijft het meedoen voor het kampioenschap.

Het eerste half uur van het duel was aftastend. De Bilt zakte in en loerde op de counter. FC Almere had veel balbezit, maar kon geen grote kansen creëren. Na een half uur ontbrandde de wedstrijd voor een paar minuten. Eerst ontsnapte De Bilt nadat een afvallende bal op de paal werd geschoten en Steven de rebound van de lijn kon halen. Aan de andere kant kon de keeper van Almere redding brengen op een schot van Joey de Ruijter.

De wedstrijd kwam wat meer los en vlak voor rust kwam de voorsprong. Jelle Vliek speelde zich vrij op het middenveld en verplaatste het spel met een pass naar de linkerkant van het veld. Joey de Ruijter kwam inlopen en krulde de bal prachtig in de kruising. Door deze gevoelige tik konden de spelers van De Bilt met een goed gevoel richting de kleedkamer.

In tegenstelling tot de 1e helft ging FC Almere furieus van start na de rust. Dit resulteerde al snel in een mooi afstandsschot op de paal. Ondanks de druk van Almere was het niet veel later raak aan de andere kant. Sam versnelde op het middenveld en gaf met de punt van de schoen een steekpass op Mike. Mike passeerde de keeper en schoof de bal het lege doel in. Een paar minuten later was de wedstrijd al beslist. Nu was het de beurt aan Jelle Vliek om Mike de diepte in te sturen. Met veel gevoel legde Jelle de bal met buitenkantje links in de loop van Mike. Mike had alle tijd en ruimte om door te lopen naar het doel, maar hij bespaarde zichzelf die moeite en schoot de bal van afstand in de lange hoek.

Na de 0-3 was het klaar. FC Almere probeerde het nog wel, maar de voorsprong kwam niet meer in gevaar. Een paar minuten voor tijd werd nog wel een corner binnengekopt, maar verder kwam FC Almere niet. Met deze overwinning doet De Bilt uitstekende zaken. Het gat met de koplopers is verkleind tot 2 punten waardoor het bovenin ongekend spannend blijft met vijf ploegen die elkaar nauwelijks ontlopen. Om aansluiting te houden is het groot belang dat volgende week gewonnen wordt van TOV. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt op sportpark Weltevreden.