Roy Wijman aan de bal met op de achtergrond naast wisselspeler de technische en medische staf van SVM. [foto Nanne de Vries]

SVM wint niet van koploper

Zaterdag hervatte SVM de competitie met de moeilijke uitwedstrijd tegen koploper CJVV in Amersfoort. De Maartensdijkse voetbaltrots had zich wellicht een andere herstart voorgesteld.

Zonder haar topscoorder Mike de Kok, die op dit moment in het buitenland verblijft, konden de gasten deze zaterdag geen echte vuist maken. Al in de 2e minuut kreeg Tom Jansen een kansje om de score te openen. CJVV was vanaf het begin feller en combineerde beter dan SVM, dat op de counter loerde. Na 9 minuten probeerde Tom Jansen het opnieuw, maar de Amersfoortse goalie redde fraai.

Gaandeweg de eerste helft drong CJVV haar tegenstander terug, maar SVM-goalie Stijn Orsel hield voorlopig zijn doel schoon. Na 20 minuten ontving Djoey Engel een (eerste) gele kaart. Enkele minuten kende de leidsman van dienst aan CJVV een strafschop toe na een vermeend hands van Djoey Engel in het strafschopgebied; een waarneming, welke vergezeld ging met een (tweede) gele kaart en dientengevolge de verdere uitsluiting van Engel. SVM moest na de door CJVV benutte strafschop zo'n kleine 70 minuten verder met tien man, maar bleef knokken voor een beter resultaat. Een goed schot van Diederik Hafkemeyer leverde geen doelpunt op.

Ook na de rust bleef SVM het proberen maar kon geen vuist maken. CJVV creëerde veel kansen en de bezoekers hadden geluk dat het lang maar 2-0 bleef (doelpunt in de 50e minuut. In de laatste 20 minuten bouwde CJVV de voorspong verder uit naar 4-0. Erno Steenbrink redde de spreekwoordelijke eer en scoorde de 4-1.

SVM (14 gespeeld, 21 punten) is voorlopig weer middenmoter; CJVV (14 gespeeld, 30 punten) bewees overduidelijk tot de kampioenskandidaten te willen behoren. Aanstaande zaterdag speelt thuis SVM tegen het laag geplaatste 't Vliegdorp (14 gespeeld, 2 punten).