Tweemaal Zes wint in Zwolle

Algemeen Sport

Afgelopen zaterdag moest Tweemaal Zes nog één punt behalen om zich definitief geen zorgen meer te hoeven maken dit seizoen. Daarvoor moest er voor de tweede keer dit seizoen gewonnen worden van Sparta Zwolle. Deze ploeg staat op de laatste plaats maar pakte juiste de laatste zaterdagen vier punten waardoor de hoop weer levend was om die directe degradatieplaats af te komen.

In de eerste helft was het gelijk duidelijk dat de verdediging van TZ duidelijk sterker was dan de aanval van Sparta. Slechts vijfmaal troffen de gasten doel in de eerste helft. Je mag dan verwachten dat het een kwestie van tijd is voordat de aanvallers van de thuisploeg lekker in de wedstrijd zitten omdat er redelijk ontspannen aangevallen kon worden. Jammer genoeg was de afstemming niet optimaal en kwam men niet lekker in het ritme. Toch wist men 13 keer te scoren en zat vooral Luke van Kouterik lekker in de wedstrijd.

In de tweede helft viel er weinig meer te genieten voor het publiek. De trend van de eerste helft zette zich door. Het lukte de thuisploeg niet zichzelf naar een hoger niveau te tillen. Slechts achtmaal scoorde TZ de tweede helft en dat is simpelweg te weinig. Sparta scoorde de tweede helft beter mee, maar de thuisploeg kwam geen enkel moment in gevaar.

Tweemaal Zes speelt volgend jaar weer in de overgangsklasse. Een prima niveau voor de club uit Maartensdijk. Op dit moment is men druk bezig met het vastleggen van een nieuwe trainer voor het komend seizoen. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen waaronder de laatste thuiswedstrijd tegen De Meeuwen dat volop verwikkeld is in de titelstrijd met SDO (K). Om de laatste drie wedstrijden om te zetten in winst zal de stijgende verdedigende lijn doorgezet moeten worden en het aanvalsspel nauwkeuriger en gevarieerder moeten.