Tweemaal Zes keert tij

Afgelopen zaterdag speelde TZ voor het eerst dit seizoen tegen KV Heerenveen. De ploeg uit Friesland stond op gelijke hoogte met de Maartensdijkers. En om het gat tot de onderste ploegen niet te klein te laten worden, was het noodzakelijk om de punten in Maartensdijk te houden.

De start van de wedstrijd was zeer sterk van de thuisploeg. In korte tijd liep men weg van de tegenstander en stond het 8 – 2. Dit had vooral met het hoge afrondingspercentage te maken. Toen dat in de volgende fase minder werd, schakelde ploeg niet op tijd om naar meer controle in de aanvallen. TZ was te ongeduldig en dit resulteerde in plaatsfouten en verkeerde schotkeuzes. Heerenveen kwam terug in de wedstrijd doordat ook de verdedigende druk te wensen over liet. Nadat de eerste inhaalrace nog even tegengehouden kon worden, kwam de uitploeg bij 11 – 11 wel langszij. Men herpakte zich enigszins en vlak voor rust werd de 16 – 15 op het bord geschoten.

In de tweede helft kwam Heerenveen nog één keer op gelijke hoogte. In de eerste aanval werd de 16 – 16 van afstand gescoord. Daarna was de thuisploeg de bovenliggende partij. De verdedigende druk ging om hoog, zowel onder de korf als op het schot. Ook de aanvallen werden gevaarlijker en er werden veel minder onnodige fouten gemaakt. Al snel werd het verschil steeds groter en bleek Heerenveen niet bij machte om te volgen. Eindstand 29 – 20.