B.Z.C. Brandenburg

Algemeen Sport

De heren van Brandenburg – koploper in de 1e klasse – wonnen zaterdag afgetekend de derby tegen het onderaan staande Z.V. Utrecht met maar liefst 22-9. Een uitslag die doet vermoeden de Biltse ploeg een zeer goede wedstrijd speelde, maar dat was zeker in de 1e twee perioden niet het geval.

Brandenburg startte moeizaam en kwam zelfs op een 1-0 achterstand, alvorens de snelle counters toch gingen lopen en na de 1e periode een comfortabele 5-1 voorsprong op het scorebord stond. Ook in de 2e periode werd 5 keer gescoord door Brandenburg maar ook ZV Utrecht scoorde 5 keer vooral door niet geconcentreerd verdedigen aan de Biltse kant. De pressing werd niet goed uitgevoerd waardoor ZV Utrecht te veel schietkansen kreeg.

Na een kleine donderspeech van coach Robert Havekotte tussen de 2e en 3e periode ging het weer beter. Maar toch leek het nog even spannend te worden toe ZV Utrecht terug kwam tot 6-8 maar vervolgens ging het veel beter lopen en liep Brandenburg uit na een 9-17 voorsprong na 3 perioden . In de laatste periode werd weer 5 maal gescoord terwijl ZV Utrecht het net niet kon vinden in deze periode. Keeper George Panis stopte nog 2 strafworpen en Brandenbrug miste nog te veel man-meers in de laatste periode. Joost van den Burg was zeer goed op schot met 9 doelpunten.

Volgende week begint het 2e deel met de verre uitwedstrijd in Heerenveen. Een wedstrijd die eigenlijk ook geen problemen mag opleveren.