DOS wint saai duel in Tiel

Algemeen Sport

Vorige week speelde het Westbroekse DOS niet omdat tegenstander Kesteren geen team op de been kon brengen. Na de topper tegen nummer twee EKVA een week eerder, voelde de wedstrijd tegen Tiel dit voorbije weekeinde een beetje als een verplicht nummer. Het kon de Westbroekers onvoldoende inspireren om tot een grootse prestatie te komen.

Het begin van de wedstrijd was voor de thuisclub die met veel energie aan het duel begon. Na een 2-0 voorsprong pakte DOS het initiatief over. Vooral verdedigend werd er meer druk gegeven. Ondanks dat aanvallend het tempo te laag was scoorde DOS vijfmaal op rij. Tiel bleef met veel inzet spelen en DOS bleef volharden in een te laag tempo waardoor men moeizaam vrij kwam. Halverwege had de koploper een magere 5-9 voorsprong gepakt.

De tweede helft schroefde DOS het tempo wel op. Er kwamen al snel veel meer kansen, alleen bleef de afronding gedurende de hele wedstrijd onder de maat. Tiel lukte het amper nog om onder de Westbroekse druk uit te komen en scoorde nog slechts driemaal. DOS behaalde een eenvoudige 8-20 overwinning. Het meegereisde publiek is dit seizoen verwend met mooie wedstrijden. Zaterdag was de wedstrijd minder opwindend. Het ontbrak enerzijds aan spanning en anderzijds lukte het DOS zelf niet om haar hoge niveau te halen. DOS blijft na tien duels nog steeds ongeslagen aan kop de van ranglijst.

Volgende week speelt DOS weer een uitwedstrijd. In de Veluwehal in Barneveld ontvangt DWS de Westbroekers om 14.30 uur.