Het lijkt een overtreding, maar de scheidsrechter gaf aan, dat de 'bal wordt gespeeld'. (foto Nanne de Vries)

SVM verspeelt ook thuis punten

Op het winderige en regenachtige van Eck-sportpark in Maartensdijk ontving SVM zaterdag het Utrechtse Odysseus. De thuisclub had na de nederlaag uit bij SEC wat goed te maken.

Vanaf de aftrap een gretige thuisploeg tegen een goed voetballende tegenstander, die de eerste kansen kreeg. Een boeiende eerste helft met kansen voor beide teams. Na ruim 20 minuten spelen gaf Marcel Melissen een prima assist op Jordi van der Lee, die met een prachtig afstandsschot SVM op voorsprong zette.1-0.

Verdedigend bleek SVM weer eens kwetsbaar. De hele verdediging lette even niet op en hielp Odysseus aan de gelijkmaker na ruim een half uur spelen. Jammer dat één van de steunpilaren in de geelblauwe verdediging Alexander Mclean met een hoofdwond het strijdtoneel moest verlaten. Vlak voor de rust gunde SVM Odysseus zelfs een 2-1 voorsprong, maar nog voor het rustsignaal kopte Erno Steenbrink de gelijkmaker in.

Hoe anders was het begin van de 2e helft. SVM zette Odysseus vast en Marcel Melissen schoot met een goed genomen vrije trap de 3-2 voorsprong binnen. De trouwe supporters gingen er eens goed voorzitten en hoopten op meer. Het wordt eentonig, maar de gelijkmaker kwam weer door onoplettendheid in de verdediging en vlak voor tijd werd het toch 3-4. In de extra tijd redde de goalie van Odysseus en wordt het geen 4-4. Odysseus nam hierdoor de koppositie over, welke gedeeld moet worden met het Amersfoortse CJVV.

Op zaterdag 4 maart wordt de competitie vervolgd met de uitwedstrijd tegen FC Driebergen.