Heren Salvo naar halve finale bekertoernooi

Op maandag 7 maart hebben de heren van volleybal vereniging Salvo'67 goede zaken gedaan. In de kwartfinale van het bekertoernooi werd in en tegen Nederhorst met 2-3 gewonnen. Voor de halve finale heeft Salvo weer een uitwedstrijd geloot. De heren spelen tegen PQV Pijl Solutions uit De Lier.  \\

Salvo ging voortvarend van start. Er stond al snel een 0-5 voorsprong op het scorebord. Maar  Nederhorst kwam daarna sterk terug en het spel ging de 1e set gelijk op. Door een mindere passing lukte het Salvo niet om goede aanvallen op te zetten en de winst naar zich toe te trekken. Deze uiterst spannende set ging naar de tegenstander met 26-24. De 2e set gaf hetzelfde  beeld. Een goede start die niet kon worden doorgezet waardoor de tegenstander weer in het spel kwam en ook deze set wist te winnen met 25-20. De 3e set was cruciaal voor Salvo. Setverlies zou betekenen dat de wedstrijd met 3-0 verloren ging. Een dringende wake-up call door coach Sebastiaan Werner had succes. De derde set werd met vernieuwde kracht gestart. Nu werd er wel een extra stapje gezet en werd er ook goed gereageerd op foutjes van medespelers en ook de passing was weer op voldoende niveau. Vol overgave vocht Salvo voor zijn kansen. Er werden lange rally's gespeeld die met spanning  vanaf de tribune werd gevolgd. De Maartensdijkers trokken aan het langste eind en wonnen de 3e set met 25-21. De 4e set was even spannend als de voorgaande set. Stevig aangemoedigd door de vele meegereisde supporters werd de set op karakter maar zeker ook door goed spel van Salvo gewonnen. Door het  terugkomen van een 2-0 achterstand naar een 2-2 set stand zonk de moed in de schoenen bij Nederhorst. De 5e en beslissende set werd eenvoudig gewonnen met 9-15 met een plaats in de halve finale van het bekertoernooi tot gevolg. Een sterke prestatie van dit team dat pas dit seizoen in deze samenstelling speelt.  .