Salvodames verliezen van titelkandidaat

Het bezoekende Forza uit Hoogland liet duidelijk zien waarom dit team titelkandidaat is. Salvo kon behoorlijk mee doen en werd niet weggespeeld. Door een surplus aan aanvalskwaliteit werd Salvo naar een 1-3 nederlaag gespeeld.

Forza begon overdonderend aan de set. Binnen een mum van tijd stond Salvo met 0-9 achter. Na een eerste time out van coach Ger Dalmeijer herpakte Salvo zich en kwam beter in de wedstrijd. Het ging zo goed dat de coach van de bezoekers een time out nam op de stand 17-18. Dat deed de ploeg goed en ging weer scoren en won de 1e set. De 2e set ging meer gelijk op. Salvo liet een paar mooie aanvalscombinaties zien en ook werden Femke Dijkstra en Nienke Dalmeijer in het team gebracht., Helaas mocht dit allemaal niet baten en ging ook deze set verloren met 21-25. In de 3e set kon Nienke Dalmeijer het verschil maken voor Salvo met een mooie serviceserie. Salvo kon een 16-12 voorsprong nemen en kon dit door gevarieerd aanvalsspel o.l.v. spelverdeelster Carine de Ridder en enorme inzet tot het eind volhouden en de setwinst pakken met 25-22. Helaas was de koek daarna op. Forza kon hetzelfde energieke spelletje blijven spelen als in de voorgaande sets. Bij Salvo bleek de pijp vrijwel leeg te zijn. Door on-geconcentreerdheid werden enorm veel stopfouten gemaakt die het de tegenstander wel erg makkelijk maakte om de 4e set te pakken met 15-25.  Op donderdag 17 maart speelt Salvo in sporthal De Lunet in Naarden tegen Keizer Otto. Om de middenmootpositie vast te houden is een overwinning wenselijk.