Het team van de week was de D1. Na het mee oplopen met de spelers zaten zij naast de reserve spelers in de bergruimte.
Het team van de week was de D1. Na het mee oplopen met de spelers zaten zij naast de reserve spelers in de bergruimte.

Monsterscore voor DOS

Algemeen Sport

Aan het begin van de voorjaarsvakantie geen vrij weekend voor de korfballers van DOS, maar een inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter Kesteren.

DOS ligt vol op titelkoers en de verwachting was dat Kesteren niet bij machte zou zijn de Westbroekse machine af te remmen. De uitwedstrijd had DOS al ruim gewonnen met 9-31. De Westbroekers waren de laatste weken iets minder scherp in de afronding, maar hadden met elkaar vooraf afgesproken dat hier in de thuiswedstrijd tegen Kesteren verandering in moest komen. Coach Steven Brink had zijn spelers ook voor gehouden dat er een uitdaging lag voor een nieuw seizoenrecord, waarbij de grens van 40 doelpunten haalbaar was. Halverwege de wedstrijd lag DOS helemaal op schema met een 20-5 voorsprong. In een wedstrijd zonder enige spanning etaleerde DOS volop haar kunnen en kunsten. In de verdediging gaf DOS zoveel druk dat Kesteren niet echt vrij kon komen.

Na rust hield DOS het tempo hoog en pepte men elkaar op om te blijven scoren. Helaas werd het richting het einde van de wedstrijd toch allemaal ietsje minder in de afronding. Kesteren ging ook steeds meer het spel vertragen, waardoor DOS minder snel de bal weer in de aanval kreeg. De grens van 40 doelpunten werd net niet gehaald, maar met een 37-13 overwinning werd wel een nieuw seizoenrecord gevestigd.

Na afloop tevreden gezichten en spelers die uitkijken naar de volgende wedstrijd tegen Regio '72 waarin het kampioenschap kan worden behaald. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 5 maart om 20.40 uur in De Vierstee. DOS heeft deze wedstrijd een punt nodig om kampioen te worden en te promoveren naar de 1e klasse. Het zal de kroon zijn op een mooi zaalseizoen.