Ruime overwinning voor DOS

Algemeen Sport

Zaterdagmiddag speelde de Westbroekse korfbalclub DOS in de Veluwehal in Barneveld de elfde wedstrijd van de zaalcompetitie. Net als de vorige tien wedstrijden werd ook deze met ruime cijfers gewonnen.

Dit zaalseizoen staat er geen maat op DOS. Het team laat wekelijks zien met kop en schouders boven de andere teams in de 2e klasse uit te steken. Voor de eerste wedstrijd werd DOS al tot torenhoge titelkandidaat gebombardeerd. De Westbroekers tonen wekelijks aan dat zij goed met deze druk om kunnen gaan. Nu tegen het einde van de zaalcompetitie leidt het gebrek aan tegenstand alleen tot een verminderde scherpte in de afronding.

Zaterdag startte tegenstander DWS goed en na vier schoten stond DOS met 3-0 achter. Geen spoortje van paniek bij het achttal van coach Steven Brink. DOS hield het tempo hoog en alhoewel DWS met veel inzet bleef spelen, was het een ongelijke strijd. Met rust was de wedstrijd al gespeeld met een 5-13 stand. De tweede helft werd een verplicht nummer. DWS kon het tempo niet meer bijbenen en het was enkel aan de matige afronding bij DOS te wijten dat er geen monsterscore werd behaald. Het afrondingspercentage lag eigenlijk iets te laag. Freewheelend pakte DOS ook deze twee punten mee naar huis (9-23).

DOS staat nu 2 punten (11-22) voor op naaste belager EKVA (12-20). Totaal duurt de competitie 14 speelrondes. Aanstaande zaterdag speelt DOS om 19.25 uur in De Vierstee het inhaalduel tegen Kesteren, dat op de laatste plaats staat.