Salvodames onderuit in Almere

Tegenstander Allvo liet er in Almere geen enkele twijfel over bestaan wat het beste team was. Dit team staat in de top drie en knokt volop mee voor het kampioenschap. Het kwaliteitsverschil kwam er duidelijk uit en Salvo moest genoegen nemen met een 4-0 nederlaag.

De service heeft een belangrijke rol gespeeld in deze wedstrijd. Allvo beschikte over een moeilijke service waar Salvo de grootste problemen mee had. Met dit wapen wist de tegenstander het verschil te maken. Salvo daarentegen maakte heel veel serveerfouten gedurende de wedstrijd. Hierdoor konden de Maartensdijkse dames de tegenstander niet tot het einde van de set bijhouden. De eerste drie sets bood Salvo goed tegenstand. Spelverdeelster Carien de Ridder wist haar aanvalsters goed te bereiken ondanks vaak matige stops door de moeilijke service. Coach Martine Vringer wist door haar positieve input de moraal hoog te houden zodat het een wedstrijd bleef. De eerste drie sets gingen verloren met resp.: 25-20, 25-19 en 25-19. In de 4e set was de pijp leeg en wist Salvo geen tegenstand van betekenis meer te bieden. Deze set ging verloren met 25-6.

Op 5 maart krijgt Salvo de nummer 2 uit de poule op bezoek in De Vierstee. Dat wordt een moeilijke wedstrijd. Maar in de Vierstee kunnen de dames misschien wat extra's bieden.