Wederom drie punten voor FC de Bilt

Voor de strijd om het kampioenschap is FC De Bilt in een goede flow terecht gekomen. Afgelopen zaterdag werd Benschop met 1-3 verslagen en daardoor is het nog zonder puntverlies na de winterstop.

In tegenstelling tot de vorige wedstrijd ging De Bilt nu wel fel uit startblokken. Zo was er gelijk een mooie kans voor Maties van Heesbeen, maar hij kon zijn kopbal niet de juiste kant op sturen. Na deze kans ging De Bilt achterover leunen en loeren op de counter. Hierdoor had Benschop veelvuldig de bal, maar ze konden geen potten breken. Benschop probeerde vroeg druk te zetten en het spel naar zich toe te trekken. De Bilt vond het wel prima en bleef loeren op een foutje bij Benschop.

Na een half uur spelen kwam het momentje waar De Bilt op zat te wachten. Benschop stond met veel mensen voor de bal, maar verloor de bal op het middenveld. Via een razendsnelle counter lag de bal een paar tellen later in het netje. Tom Karst werd de diepte ingestuurd door Maties en maakte oog in oog met de keeper geen fout. Vlak na de 0-1 ontsnapte De Bilt twee keer aan de gelijkmaker. Een strakke voorzet voor het doel kon net niet worden binnen getikt en Ricardo Pouw redde goed toen een aanvaller van Benschop opeens voor hem opdook. Trainer Gerrit Plomp kon zo alsnog met een gerust hart de jongens toespreken in de kleedkamer.

Drie minuten na rust konden de drie punten al ingepakt worden. Eerst was het Tom die vlak na rust met een afstandsschot de keeper verschalkte. Het leek een houdbare bal, maar toch kon de keeper er geen hand achter krijgen. Een minuut later kwam de genadeklap. Tom gaf een lage voorzet op Bart, maar voordat hij de bal kon binnentikken deed een verdediger van Benschop dat al. Na de wedstrijd eiste Bart de goal op, maar het was duidelijk te zien dat hij toch echt te laat was. Bart zal dus nog even moeten wachten op zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Na de 0-3 probeerde Benschop het nog wel, maar de verdediging van De Bilt liet weinig steken vallen. Wel viel een half uur voor tijd nog de 1-3. Een vrije bal werd slecht weggewerkt waardoor een speler van Benschop de bal gemakkelijk binnen kon lopen. Met het laatste beetje hoop voerde Benschop de druk nog een beetje op, maar een rode kaart (uitsluiting) gooide roet in het eten. Met 10 man lukte het Benschop niet meer om voor het doel van Ricardo te komen. De Bilt speelde de man-meer situatie slecht uit, maar kon toch met gemak de drie punten veiligstellen. Daardoor was de vijfde overwinning op rij een feit.

Door het puntverlies van Almere en Delta Sports is het een uitstekend weekend gebleken.  Volgende week probeert De Bilt de zesde overwinning op rij te pakken. Renswoude komt dan op bezoek.