?SVM probeerde het wel, maar miste overtuiging en speelde te wisselvallig. [foto Nanne de Vries]

SVM verspeelt punten

In de streekderby tegen het Soester SEC startte SVM veel belovend. Op de moeilijk bespeelbare grasmat zocht de Maartensdijkse trots de oplossing veel in combinatiespel. SEC loerde met sterk verdedigend spel op de snelle counter. Het SVM-middenveld zocht te vaak de voetballende oplossing. SEC zette daar veel agressie en mannelijk voetbal tegenover.

De eerste kansen waren voor SVM, maar het geelblauwe vizier stond niet op scherp. De eerste helft werd een strijd tussen twee hard werkende ploegen. Na een kleine 20 minuten spelen strafte SEC onzeker optreden van de SVM verdediging af 1-0, waardoor de bezoekers op achterstand kwamen. In de tweede helft een agressiever SVM, dat SEC goed terug drong. Sjoerd Burgers verraste met een knappe soloactie de SEC verdediging een scoorde beheerst de gelijkmaker. SEC moest zich beperken tot verdedigen met af en toe een gevaarlijke counter. Het wachten was duidelijk op de voorsprong van SVM, maar een fout in de SVM verdediging werd eenvoudig afgestraft door SEC (eindstand 2-1).

SVM 1 speelt a.s. zaterdag de volgende wedstrijd thuis tegen het Utrechtse Odysseus om 14.30 uur.