FC De Bilt koploper

Spectaculair was het zeker niet, maar De Bilt pakt drie belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap. Door het puntverlies van Aalsmeer kunnen ze zich nu koploper noemen.

Het was een wedstrijd met weinig hoogtepunten. Beide ploegen speelden vanuit de controle en loerden op de counter. In het eerste half uur waren dan ook weinig acties voor beide doelen. Nieuwland was één keer gevaarlijk geworden met een vrije trap en aan de andere kant kon een bal van Vincent nog van de lijn gehaald worden. Voor de rest lag het baltempo bij de Bilt veel te laag om echt tot kansen te komen. De 1-0 van De Bilt kwam dan ook uit de lucht vallen. 'Stofzuiger' Bart draaide weg bij zijn tegenstander en blijkbaar had niemand van Nieuwland daar op gerekend want het was daarna een koud kunstje om Mike de diepte in te sturen. Mike omspeelde de keeper en schoot de bal keurig binnen. Hierna kabbelde de wedstrijd voort tot de rust.

Net als in de eerste helft gebeurde er ook in de tweede helft vrij weinig. De Bilt vond het wel prima en Nieuwland was niet bij machte om voor het doel van Ricardo te komen. Desondanks kwam toch de gelijkmaker: Ricardo onderschatte de snelheid van de spits, waarna deze de bal knap over hem kon stiften. Hiermee kwam een stand op het scorebord dat gezien het wedstrijdbeeld een terechte eindstand zou zijn geweest, maar waar echter nog verandering in kwam.

Ondanks een rode kaart voor Mike hield De Bilt alle punten in huis: een indraaiende vrije bal werd vlak voor tijd losgelaten door de keeper van Nieuwland en Steven was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken. Het lukte Nieuwland hierna niet meer om gevaarlijk te worden waardoor FC De Bilt alweer een overwinning kon bijschrijven.