Het team van dos bij aanvang van de competitie.

Kampioenschap DOS

In een overvolle sporthal De Vierstee zorgde niet alleen het publiek voor de sfeer. Ook het dweilorkest van de Vriendenkring uit Westbroek droeg haar steentje bij met het spelen van toepasselijke muziek tijdens de wedstrijd. Nog nooit zat De Vierstee zo vol tijdens een wedstrijd van DOS.

De Westbroekse korfballers kenden een droomstart. Binnen enkele minuten had de thuisploeg een 4-0 voorsprong. Hierna lukte het niet om door te pakken maar was het tegenstander Regio '72 dat met enkele doelpunten dichterbij kwam. DOS speelde in deze periode niet slecht maar was iets te gehaast in het spel. De doelpuntenproductie viel dan ook een beetje tegen met een 11-5 ruststand.

Tweede helft
De tweede helft kwam DOS beter los. Regio'72 kwam steeds moeilijker onder de druk van de verdediging uit. Aanvallend hield DOS het tempo hoog met ook veel beweging in de rebound. DOS heerste overduidelijk in deze periode en had veel mooie aanvallen. Het was éénrichtingsverkeer en het publiek genoot. Ook de spelers genoten zichtbaar en snel werd de voorsprong vergroot richting weer een ruime einduitslag. Met een mooie 25-9 overwinning blijft DOS ongeslagen, maar veel belangrijker was natuurlijk de fel begeerde en verdiende titel. Hierdoor promoveert DOS naar de 1e klasse, wederom een historisch moment in de geschiedenis van DOS.

Volgende week speelt DOS haar laatste wedstrijd in de zaalcompetitie. Om 18.00 uur treedt men aan in Utrecht tegen HKC. DOS wil daar de ongeslagen status vasthouden. DOS 2 won ook de laatste thuiswedstrijd met 18-7 van Wageningen. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen koploper Fiks in Oegstgeest. DOS 2 moet winnen om kampioen te worden.