DOS 1 met de spelers van de E1
DOS 1 met de spelers van de E1

DOS blijft laatste zaalwedstrijd ongeslagen

Algemeen Sport

In augustus bij de start van het seizoen spraken de DOS spelers met elkaar als doelstelling voor de zaal af, om ongeslagen kampioen te worden. Met de winst in de laatste wedstrijd werd de doestelling volledig behaald.

Het was niet de beste wedstrijd van het seizoen tegen middenmoten HKC uit Utrecht. Het voelde voor de DOS spelers een beetje als een anticlimax. Eerder op de middag was DOS 2 kampioen geworden door de lastige uitwedstrijd van Fiks te winnen. De wedstrijd was in Oegstgeest en het gehele eerste team was daar aanwezig om de spelers te ondersteunen. Het werd een wedstrijd waar alles in zat qua spanning en sensatie. Na het laatste fluitsignaal was er een golf van emotie en vreugde. Hierna moesten de spelers snel in de auto naar Utrecht en kwamen daar kort voor tijd aan waardoor de voorbereiding wat ondergesneeuwd raakte.

Dit was ook terug te zien in de wedstrijd. DOS wilde wel de laatste wedstrijd, maar wilde het ook vaak net even te mooi doen. HKC bleef hierdoor lang in de buurt van de Westbroekers maar dit kostte wel veel kracht. In het laatste deel van de wedstrijd vergrootte DOS de voorsprong. Dit was het moment voor coach Steven Brink om twee B-aspiranten te laten debuteren. Eerder op de dag waren Amber de Jong en Bram Nap met hun eigen B1 kampioen geworden en maakten zich nu verdienstelijk hun eerste minuten in de hoofdmacht. DOS won met 13-22 en sluit hiermee een geweldig zaalseizoen af met 28 punten uit 14 wedstrijden en een doelsaldo van + 185.

DOS gaat zich de komende weken voorbereiden op de hervatting van de veldcompetitie: op 2 april is een uitwedstrijd in Den Haag tegen ALO. DOS staat ook hier aan kop en gaat er alles aan doen deze positie te behouden.