Irene Heren komen te kort

Afgelopen zaterdag speelden de mannen van Irene in Almere tegen VC ALLVO. Irene had zichzelf veilig kunnen spelen door een duidelijke overwinning te behalen. ALLVO, dat vocht voor zijn laatste kans in de competitie, had een ervaren speler terug gehaald. Dat was duidelijk merkbaar, want ze speelden een stuk stabieler dan de wedstrijd in Bilthoven.

Slap
Irene begon slap aan de wedstrijd, want na 7 foutservices werd de eerste set al snel verloren. De mannen uit Almere pakten deze set met 25-17. Ook in de tweede set was Irene niet scherp genoeg, maar door de inbreng van enkele wisselspelers werd wel het eigen spel weer terug gevonden. Toch ging de set verloren met 25-20. Opvallend was dat Irene als een echt team bleef spelen, ondanks de achterstand.

Sterk
Dit bleek de basis te zijn voor de winst van de derde set. Want op een stand van 6-2 voor Irene ontplofte de wedstrijd. Het team van ALLVO kreeg drie rode kaarten op rij, wat bij volleybal inhoudt dat het andere team 3 punten erbij krijgt. Irene bleef gefocust en trok zich niks aan van het wangedrag van de tegenstanders. Met sterk spel werd deze set met 25-22 gewonnen. De vierde set mocht Irene lang hopen op winst. Tot 20-20 ging het gelijk op, maar helaas pakten te mannen van ALLVO de set met 25-21. Een 3-1 verlies was het resultaat. Toch heeft Irene met de winst van de derde set een punt erbij gekregen. Het is erg spannend onderin de competitie.

Een overtuigende overwinning op zaterdag, 23 april om 17.00 uur in de Kees Boekehal op de nummer 3 Inter Rijswijk kan degradatie voorkomen. Dit is de laatste competitiewedstrijd en geen gemakkelijke opgave, maar Irene laat het gehele seizoen zien dat ze thuis in de Kees Boekehal sterk zijn.