Irene speelt onder de maat

Algemeen Sport

De mannen van Irene stonden voor een moeilijke opdracht. Ze moesten winnen van USV Protos heren 1, die een plaats boven Irene stonden om het degradatiespook te ontwijken.

De verschillen in hun poule met de directe (net hoger) staande concurrenten zijn zo klein dat Irene alleen met de volle winst uit de degradatiezone kon komen. Irene was echter niet op volle sterkte, door afwezigheid van enkele spelers en een paar blessures. Het team begon toch heel goed aan de eerste set. Weinig fouten, heel mooie aanvallen en uitstekend verdedigingswerk resulteerde in een 25-22 overwinning. De tweede set begon ook goed, maar aan het eind van de set liepen de mannen van Protos weg; deze set verloor Irene met 22-25. In de derde en vierde set maakte Irene te veel fouten. De spirit en overtuiging was weg en ondanks een paar tactische wissels kon Irene het tij niet keren. De Irene-heren verloren de derde en vierde set met 17-25. Irene blijft op de 10e plaats staan, terwijl naaste concurrent USV Protos nu naar de 8e plek stijgt.

Er rest nog een kleine mogelijkheid om degradatie te ontlopen wanneer de mannen op zaterdag 16 april de volle winst (4-0) tegen hekkensluiter VC Allvo heren 1 uit Almere pakken en USV Protos en VV Haaglanden punten laten liggen.    (Sven de Koe)